Järjestöblogi

Kulttuurikaverit valmiina lähtemään seuraksenne tapahtumiin

Jätä kommentti

Noin vuosi sitten Pohjoisen Yhteisöjen tuki – Majakka ry, Länsi-Pohjan Mielenterveysseura ja Suomen Mielenterveysseura järjestivät Raha-automaattiyhdistyksen rahoittamana Kulttuurikaveri-vapaaehtois­koulutuksen. Kemin kaupungin kulttuuritoimi on myös ollut toiminnan taustatukena.

Koulutuksesta valmistui kahdeksan kulttuurikaveria, jotka toimivat Kemin kaupungin alueella. Vapaa­ehtoiset opastavat, avustavat ja ovat seurana henkilöille, jotka kokevat hankalaksi lähtemisen kulttuuri­tapahtumaan. Syynä voi olla esimerkiksi liikkumisen vaikeus, ikääntymisen tuomat esteet tai se, ettei ole kaveria kenen kanssa jakaa osallistumisen ilo. Kulttuurikaverin käyttämiseen ei siis ole ikärajaa.

Tapahtumia ja paikkoja, joihin kulttuurikaverin voi pyytää ovat

  • kirjasto
  • teatteri
  • taidemuseo
  • konsertit
  • ulkoilutapahtumat
  • markkinat
  • historiallinen museo
  • lasten kulttuurikeskus

Kulttuurikaverin tuki on asiakkaalle maksutonta, eli asiakas maksaa vain omat matkakulut ja pääsyliput. Kulttuurikaveri voi hakea asiakkaan vaikka kotoa ja saattaa takaisin, tai tapaaminen voi alkaa paikan päällä kulttuuritilaisuudessa. Kulttuurikaverit voivat olla apuna myös ulkoiluttamisessa.

Yhteydenotot ja järjestelyt tapahtuvat Majakan kautta. Yhteyttä voi ottaa joko asiakas itse tai vaikkapa hä­nen läheisensä. Majakan työntekijä välittää pyynnön kulttuurikaverille ja järjestää tapaamisen.

Kiinnostuitko? Lisätietoja kulttuurikaveritoiminnasta ja tapaamisen järjestämisestä antaa vapaaehtois­toiminnan koordinaattori Sini Hölttä, sähköpostitse sini.holtta@majakkatalo.fi tai puhelimitse 050-4408969.

Kulttuurikaverit jäävät odottelemaan yhteydenottojanne.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s