Järjestöblogi

Erityistukea elämään- hanke kehittää ja tukee osatyökykyisten työllisyyttä

Jätä kommentti

Erityistukea elämään on Pohjantähti- opiston hallinnoima uusi ESR- hanke, jonka tarkoituksena on edistää ja kehittää osatyökykyisten, kuten vammaisten ja muutoin erityistukea tarvitsevien kouluttautumis- ja työllistymismahdollisuuksia.

Työllistymisen lisäksi hankkeessa kehitetään muun muassa kohderyhmän sosiaalista kuntoutusta, jolla vahvistetaan asiakkaan toimintakykyä kaikilla elämän osa-alueilla. Tässä työvälineenä käytetään projektihenkilökunnan tarjoamaa palveluohjausta sekä joidenkin asiakkaiden kohdalla Kehitysvammaliiton kehittämää Toimi- menetelmää toimintakyvyn kuvaamiseen.pto

Lisäksi hanke mahdollistaa kehittämisfoorumit, joiden kautta voidaan lisätä eri vammaispalvelujen henkilöstön osaamista sekä edistää eri tahojen välistä yhteistyötä.

Koulutuksia ja foorumeita järjestetään myös pääkohderyhmän kanssa työskenteleville tahoille sekä omaisille, yhdistyksille, yrityksille ja oppilaitoksille.

Erityistukea elämään- hanke etsii aktiivisesti yrityksiä, yhdistyksiä ja muita organisaatioita mukaan yhteistyöhön, jotta mahdollisimman monelle asiakkaalle löytyisi harjoittelu- tai työpaikka. Hanke tarjoaa myös oivallisen mahdollisuuden opinnäytetöiden tai harjoitteluiden suorittamiseen esim. sosionomiopiskelijoille. Hankeen rahoitus on vuoden 2017 loppuun saakka, jona aikana luodaan sovellettavissa oleva malli elinikäisestä oppimisesta.

 

Erityistukea elämään- hankkeessa yhteistyökumppaneina toimivat aktiivisesti Kemin kaupunki sekä koulutuskuntayhtymä Lappia. Lisätietoja hankkeesta antaa Pohjantähti- opistolta projektityöntekijä Teija Karisaari, puh. 044- 388 3799 tai teija.karisaari@pto.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s